Megérkezett a Tesó!

2013.05.03. 11:08 - AnnaTamás

Már egy fél évvel Flóra születése előtt elkezdtük felkészíteni Nonót a kistesóra. Vettünk neki egy nagyon-nagyon aranyos könyvet, aminek címe: Első tapasztalataim Kistestvér születik. Sokat olvastunk neki belőle, kérte is. Aztán eljött a nagy nap, december 7-e. Reggel megszületett Flóra és délután már jött is a család meglátogatni az új családtagot. Nóri rátapadt az üvegre, sokáig nézegette, majd megkérdezte: - Hazavisszük?  Azt hiszem jól sikerült a felkészítés. Mikor hazamentünk, gyorsan az ölébe szerette volna venni. Nagyon óvatosan tartotta Flórát. Nézte a tisztába tevést, a szopizást, a fürdetést. És az első két napon ahányszor el kezdett sírni a húgi, Nóri is mindig rázendített. Főleg, amikor Flóra kézfejéről leszedtük azt a hatalmas ragasztószalagot (ami tényleg fájt neki) és el kezdett üvölteni szegény. Akkor még azt is mondta Nóri, hogy ne bántsuk Flórát! Nagyon sírt az én érzékeny lelkű nagylányom, így egyszerre két csajszit vigasztalhattam. Este olvasott neki a kedvenc mesekönyvéből, az APG-ből. Másnap már meg akarta szoptatni és egyedül fürdetni.

Ennek már lassan fél éve. Nóri azóta is nagyon szereti a kishúgát. Óvja mindenkitől. Sokszor ölelgeti, sokat puszilgatja, krémezi, szappanozza fürdetésnél, Flóra nagy örömére. Hozza neki a pelenkáját, a kisruháit. Aztán a saját babáját beöltözteti Flóra cuccaiba. (Nem mintha nem lennének a babáknak saját ruháik...:)) Sokszor kölcsönkéri húga játékait, ilyenkor mondjuk neki hogy cserébe ő is adjon valamit a játékai közül.

Szerintem nagyon jól megvannak a lányok, Nóri részéről a féltékenység is kicsi. Az is főleg a játékai miatt szokott lenni. Amióta megszületett Flóra, azóta többet bújik, több szeretetre vágyik Nóri. Amikor Flóra szopja az ujját, és megbeszélik a felnőttek egymás között hogy milyen édes, na azzal vigyázni kell, mert ekkor általában Nonó is szájba veszi a hüvelykujját, noha soha sem tette. Valamint amikor Flóra a játszószőnyegen játszik, akkor az esetek többségében Nóri is odafekszik mellé és kétpercenként átrendezi a játékait. Ő elszórakozik a játékokkal és néha sajnos rágcsálja is őket, akár a húga.... De hát ez legyen a legnagyobb problémánk.

Szereti tolni a babakocsit, beszélgetni Flórával, betakargatni őt. Most már Flóra is egyre többször örül meg nővérének és szokott hozzá beszélni is. Sőt ha egy szobában van a két csaj, akkor Flórának szinte nem is kell játék vagy másfél órán keresztül, mert csak Nórit nézi. Bezzeg ha nincs otthon... 10 perc alatt elunja magát. Nóri sokszor megkéri azokat az embereket akik beszélgetnek vele, hogy nézzék meg a kishúgát.

Ügyesen tudomásul vette, hogy Flóra már nem olyan kicsi baba, hogy Ő szopizás közben bejöhet, beszélgethet velem és hangosan játszhat. Így vagy nem jön be ez idő alatt, vagy ha igen, akkor csak nagyon halkan játszik és suttogva, óvatosan beszél, még akkor is ha rossz a hangulata és problémái vannak. Büszke vagyok Rá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása