Oltás és újabb szavak

2011.06.22. 14:56 - AnnaTamás

Múlt héten megkapta a 15 hós oltását. Nagyon meglepődött, mikor beléptünk a rendelőbe, mert sem a doki sem a védőnő nem volt a szobában. Aztán visszajött a védőnő, tovább oldotta a hangulatot, megmérte Nórit. 9200 gr. Megjegyezte, hogy nem hízott vmi sokat az elmúlt időben.... x-( Hát én meg mondtam neki hogy nem aggódom, mert az étvágya általában jó, rengeteget mozog és egyáltalán nem vékony. Gyorsan hozzá is tette, hogy hát ebben a korban már nem híznak sokat a babák, viszont van hogy 1 év alatt 10-15 cm-t is nőnek... Nem szeretem ezt a védőnőt. Látszik rajta, hogy gyorsan le akarja tudni általában a dolgokat, hisz' ez is csak egy munka. Az előző (nyugdíjba ment) Éva néni volt, őt nagyon-nagyon szerettük! Szívvel-lélekkel csinálta a munkáját, ez volt a hobbija is. Nóri is imádta. Mindig volt 1-2 kedves, biztató szava, nemcsak Nórihoz, hanem hozzánk is! Nagyon jó ötletei voltak. Szóval Nóri kezdett megnyugodni, amikor megjelent a doki. Erre legörbült a szája és követte a szemével, fejével folyamatosan a fehér ruhás embert. Aztán amikor a sztetoszkóppal közeledett felé, na az volt a vég. Teljesen elkeseredett Nóri, el kezdett sírni, hisztizni. Mikor megkapta az oltást, már észre sem vette. Aztán mikor ismét a pelenkázóra ültettem, mintha elvágták volna a rossz kedvét, elkezdett dumálni, de azért a dokinak nem integetett vissza.

Rohamos szótanuláson megy keresztül Nonó! Tegnap rámutatott az újságon egy modellre és közölte, hogy nini. Aztán mikor mondtam neki, hogy igen ott a néni, akkor már szépen mondta, hogy néni. A kupakot segítség nélkül megnevezi, igaz csak az elejét tudja: ku. Szólt, hogy kaka és mutatott a pelusára és tényleg volt benne kaki. Az oppá, mindennapossá vált. Megtetszett neki a gyík szó, úgyhogy tegnap azt gyakorolta, bár a k betűt általában lehagyta. A gy-t sem volt egyszerű kimondani. A hintát már sokszor teljesen tisztán ejti. A hinta-palinta pedig hinta-alinta, de a dallama stimmel. A Mamáéknál a dédit (=didi) gyakorolta nagy lelkesen. Nagyon sokszor, élvezettel elismétli a neki tetsző szavakat, örül ha sikerrel jár, főleg ha megdicsérjük. Amikor a kertben keresi csizma kutyát, akkor felteszi a kezét és kérdőn mondja hogy csí hó? A formabedobós játékban viszont egyáltalán nem kitartó. Sőt kifejezetten türelmetlen. Nem hajlandó próbálkozni sem. De pl. amikor a kukoricapelyhet próbálja fellapátolni a kanalára mindenféle segítség nélkül, azzal addig képes kísérletezni, amíg össze nem jön neki. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása