Flóra közlekedik és eszik!

2013.07.12. 17:11 - AnnaTamás

Június 26-27 körül Flóra rájött hogy nagyon szeret négykézláb állni és azóta folyamatosan gyakorolja. Aznap, mikor 7 hónapos lett, megindult előre. Nem mászik, nem is kúszik, hanem valami egyveleget produkál. A lényeg, hogy a kiszemelt célt eléri. Mint egy kis szöcske, úgy ugrik előre. Négykézláb állásban elkezd előre-hátra rugózni, majd hirtelen kilő, a két lábát egyszerre maga alá húzza. Néha icipici mozdulatokkal, felvált lábbal is közlekedik. Múlt hét óta próbálkozik az üléssel is, de általában feldől... Egy pár napja pedig négykézláb állásban kinyújtja két lábát és lábujjhegyre áll. (A befelé fordult lábfeje lehet hogy kicsit akadályozza a mászás megtanulásában...? A doki azt mondta hogy ez nem fog gondot okozni.)

Lassan 4 hete hogy próbálkozok a hozzátáplálással. Két és fél hétig több jött ki, mint amennyi bement, mivel a szájával állandóan berregett és közben az egész testével rázkódott, mint akinek nagyon rosszul esik a falat. A kislábujja körmétől a haja szála végéig minden kajás volt. De mindeközben nyitja a száját és a kezével tömné be a kanalat. Almát kapott először, de nagyon savanyúnak találta. Vettem én mindenfélét, de egyik sem volt jó. Kapott aztán barackot, az úgy tűnt ízlik neki. Kóstolta már a sárgarépát, azt is szerette, aztán krumplival is dúsítottam, megette. De a tegnapi banánpép..., na az óriási sikert aratott! Semmi fintorgás, semmi berregés, csak nyitott száj! Remélem nem lesz rá allergiás. Lassan eheti a főzelékeket is. Nagy érdeklődést mutat a pohár iránt is, mindig inni akar belőle. De ezt a fajta tevékenységet még sokat kell gyakorolni. Persze az anyatej abszolút kedvenc, semmi sem pótolhatja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása